Posts

Featured post

HARGA PAKEJ UNTUK MENEROKAI GUA BATU MALOI DI JOHOL, NEGERI SEMBILAN

Image
Hai, ramai yang tercari2 pakej caving di Gua Batu Maloi di internet.. di sini sis kongsikan senarai komprehensif pakej2 yang sis tawarkan di sana, straight to the point je hehe ;)

Sis merupakan salah seorang jurupandu Gua Batu Maloi yang berdaftar di bawah Pejabat Hutan Daerah Negeri Sembilan Timur di Kuala Pilah. Kebiasaannya customer2 sis terjumpa sis daripada post berbahasa Inggeris di sini, tapi kali ini untuk memudahkan pembaca2 berbahasa Melayu, sis buatkan post khas ini ;) 

Bukan apa, post dalam bahasa Inggeris yang sis create pada Oct 2015 tu pada asalnya bertujuan untuk target kesemua lapisan peminat aktiviti lasak termasuklah masyarakat antarabangsa dan Alhamdulillah memang banyak nationalities yang dah pun sis guide termasuk dari negara2 yang agak rare di Malaysia seperti Hungary dan Latvia. 

Jadi, tanpa membuang masa korang lagi, berikut adalah pakej2 komprehensif dan latest yang sis sediakan..tentulah ada pembaharuan bila dah masuk tahun ke-4 beroperasi sebagai syarikat suka…

Budget Travel Korea | Seoul | Hiking Bukhansan Mountain

Image
Bukhansan literally means the 'big mountain in the north'. It has many peaks so I presume the name Bukhansan represents a very wide mountain range located north of Seoul city.
Of all the peaks, we tackled Baegundae; the tallest one standing at 836.5m above sea level. Not so high indeed, I mean even Gunung Datuk in Rembau in my state is slightly higher but being a non-hiker and all, some trails were gruesome enough for me ha ha .. (Just because I'm a guide cum operator @ Gua Batu Maloi that doesn't mean I love hiking guys). I mean, I'm more of a water sports kinda a gal, so i rarely go hiking :P. However, I thought this hiking trip was a must-do somehow ;)
There are a number of routes to the top but of course we had to take the longer one to avoid steep trails ha ha - we were not in a rush anyways. 
We, my sister and I started the hike kinda late coz we left Itaewon around 10am++ and arrived at Gupabal station (line 3, orange) some 30 minutes later where we had to line…