HARGA PAKEJ UNTUK MENEROKAI GUA BATU MALOI DI JOHOL, NEGERI SEMBILAN


Hai, ramai yang tercari2 pakej caving di Gua Batu Maloi di internet.. di sini sis kongsikan senarai komprehensif pakej2 yang sis tawarkan di sana, straight to the point je hehe ;)

Sis merupakan salah seorang jurupandu Gua Batu Maloi yang berdaftar di bawah Pejabat Hutan Daerah Negeri Sembilan Timur di Kuala Pilah. Kebiasaannya customer2 sis terjumpa sis daripada post berbahasa Inggeris di sini, tapi kali ini untuk memudahkan pembaca2 berbahasa Melayu, sis buatkan post khas ini ;) 

Bukan apa, post dalam bahasa Inggeris yang sis create pada Oct 2015 tu pada asalnya bertujuan untuk target kesemua lapisan peminat aktiviti lasak termasuklah masyarakat antarabangsa dan Alhamdulillah memang banyak nationalities yang dah pun sis guide termasuk dari negara2 yang agak rare di Malaysia seperti Hungary dan Latvia. 

Jadi, tanpa membuang masa korang lagi, berikut adalah pakej2 komprehensif dan latest yang sis sediakan..tentulah ada pembaharuan bila dah masuk tahun ke-4 beroperasi sebagai syarikat sukan lasak kan hihii;


PAKEJ CAVING GUA BATU MALOI #RNRADVENTURES

RM35/pax: Permit, Yuran Jurupandu

RM40/pax: Permit, Yuran Jurupandu, Makan tengahari

RM45/pax: Permit, Jurupandu, Makan tengahari, Sijil

RM 55/pax: Permit, Jurupandu, Makan tengahari, Sijil, Sewa helmet ATAU Sewa headlamp

RM65/pax: Permit, Jurupandu, Makan tengahari, Sijil, Sewa helmet DAN Sewa headlamp

*Nota: Peserta minimum untuk buat sesebuah trip ialah 10 pax, bagaimanapun jika anda join mana2 trip sis yang telah confirm untuk mana2 group, dipersilakan untuk join walaupun anda hanya 1 pax k.. jadi ringan2kan tangan tu utk contact sis melalui Whatsapp untuk find out tarikh2 yang memang sudah ada trip ye.. Di bawah ni sis sertakan sekali socmed accounts sis yang lain untuk korang semua lebih kenal sis, tapi untuk booking dan bertanya tentang trip dgn lebih lanjut Whatsapp is the best channel ;)

My Contacts:
Call/SMS/Whatsapp: +6 010 256 8685 (Sila save keseluruhan nombor tersebut termasuk +6 ye)



Kalau korang whatsapp sis, ada lagi details lain yang sis boleh share antaranya persediaan untuk datang GBM, tentatif program, location/direction dan juga pakej2 camping yang sis sediakan di sini.

Berikut adalah antara clients sis di Gua Batu Maloi.. antaranya lah, tak dapat nak letak semua di sini huhu..
Bersama group fitness Sweat N' Slim dari Nilai dan artis Sasha Saidin



RunTrekWalk group dari Singapore, diorang ni rajin gak datang repeat GBM dgn sis ;)

Bank Islam Athletics group, kelab sukan dan rekreasi Bank Islam HQ; mereka ni juga repeat clients.. selain caving di sini sis juga organize utk mereka trip whitewater rafting di Gopeng dan conservation hike di Gunung Angsi



Another group of repeat clients; Jawatankuasa Sukan Pelajar UiTM Jasin

Para pelajar dari SMK Telok Mas Melaka, pun rajin ke sini

Sekretariat Rakan Muda UPM

Simple certificate giving ceremony from sis selepas program camping

UiTM Pasir Gudang di bawah Pusat Koko

Di GBM ni, anda akan meneroka gua dengan cara merangkak, meniarap, mengiring, sedikit menyelam, naik-turun batu dan macam2 lagi lah hahaa.. ini kerana yang dipanggil gua di sini sebenarnya adalah laluan dan lorong2 yang terbentuk di antara tindihan batu2 granit yang besar di atas sebuah sungai. Maka anda semua akan menyusuri sungai lebih kurang 70-90% daripada laluan keseluruhan. Air sungai cetek je, normal level ialah ankle - knee deep. Walaubagaimanapun from week to week ada juga perubahan pada kedalaman air sekiranya ada berlaku hujan di tengah2 minggu.

Jadi sis boleh juga katakan laluan di GBM ni agak ekstrem jika dibandingkan dengan kebanyakan gua komersil yang lain di Malaysia yang mana hampir kesemuanya ialah sistem gua batu kapur. 




Peserta dari UPM yang acah2 panik ketika sedang menyelit di sebuah laluan sempit.. 

Actually ada banyak lagi gambar menarik di GBM ni, korang boleh baca juga post dalam bahasa Inggeris sis di sini atau browse Ig/Fb sis hokayyyy ;)

Oh, btw nak tau sis yang mana satu? Sis yang pakai helmet pink dalam gambar2 tu hihiii.. *peace*



Call me Shiha ;)

Sis operate a small trip/event outdoor business secara fulltime; the majority of my clients biasanya datang ke GBM dan selain dari tu sis juga buat trip kayaking (Belum, Teluk-Batik-Pangkor, Melaka-PD), whitewater rafting (Gopeng, Slim River, Kuala Kubu Bahru) serta caving & waterfall rappelling di Gopeng. Ada juga clients yang request conservation programs dan team building dengan sis.







Semua trip/event yang dijalankan adalah di bawah syarikat sis iaitu Rashihah Nordin Resources atau secara ringkasnya sis selalu gunakan #RNRAdventures. 
Oleh itu clients dari sekolah/IPT awam atau swasta/syarikat boleh juga request formal quotation serta resit bayaran dari sis.
Selain itu bayaran melalui invoice juga boleh tetapi tertakluk pada terma dan syarat ye ;)
See u guys soon!

Popular posts from this blog

Pakej Backpacker Murah ke Korea ^^

Outdoor Malaysia | N. Sembilan | Gua Batu Maloi - from a Guide's Point of View

Budget Travel Korea | Seoul | Eid 이드 Halal Korean Food Restaurant

Budget Travel Korea | Seoul | Korea’s First Guesthouse for Muslims

REVIEW | Colosseum - A NEW Event Space in Glenmarie Shah Alam

Pakej Backpacker Murah ke Korea - Solo Travelers & Small Groups ^^

Budget Travel Korea | Jeju | Raw Seafood & Haenyeo (woman diver) @ Seongsan Ilchulbong Peak

Budget Travel Korea | Seoul | Sulbing (설빙) Korean Dessert Cafe

Budget Travel Korea | Seoul | Yeouido Han River (Hangang) Park

Budget Travel Korea | Busan | Jagalchi Market